Cuatro meses en Andalucía

Cuatro meses en Andalucía

21. juni 2017

Buenos días!

Ik woon ondertussen alweer 4 maanden in Andalusië. Daarom vond ik het tijd om weer wat ervaringen met jullie te delen.Gedurende deze maanden heb ik met veel verschillende nationaliteiten kennis gemaakt.  Ik heb training gegeven aan Nederlanders, Duitsers, Belgen, Britten, Denen, Finnen en Russen. In de schoolvakanties vooral veel kinderen, buiten de vakanties vaak groepen volwassenen.Van het lesgeven hier geniet ik enorm. Het weer is fantastisch, waardoor niet alleen ik, maar ook de spelers enorm genieten. Ik geef les aan veel verschillende leeftijden en niveaus. Zo heb ik in mei een groepje Denen les gegeven die voor het eerst kennis maakte met tennis. De week daarna gaf ik les aan Finse dames met een hoog niveau, die veel internationale toernooien spelen en gedurende deze week de puntjes op de i wilden zetten. Leuk om verschillende niveaus les te geven. Ook de leeftijden variëren veel. Ik geef les aan jonge kinderen (vanaf 4-5 jaar) en mijn oudste spelers hier zijn 65 plus. Fantastisch!Naast het werk geniet ik ook enorm. De vrije tijd is hier voor mij heel anders dan in Nederland. Omdat het klimaat zo aangenaam is, leef ik bijna de hele dag buiten. Ik geniet hier meer van mijn vrije tijd dan in Nederland. Mede door het heerlijke weer. Vrije tijd voelt hier voor mij ook echt als vakantie. In de omgeving zijn veel mooie plekken te zien. Qua grote steden (naast Málaga en Marbella) ben naar Granada, Ronda, Gibraltar en Sevilla geweest. Granada heb ik bezocht tijdens Semana Santa. De week voor Pasen. Mocht je ooit de mogelijkheid hebben om Semana Santa in Spanje mee te maken: Doen!!De hele week zijn er verschillende processies te zien in de grote steden. Ik vond dit heel indrukwekkend om te zien. Veel wierook, rinkelende bellen, melancholische muziek en heel veel passie. Het heeft op mij een diepe indruk achter gelatenGranada zelf is ook een hele mooie stad. Het Alhambra is erg indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bezoeken. Ik heb gedurende mijn dagen in Granada veel tapas gegeten. De Spanjaarden noemen Granada soms ook wel de beste stad om tapas te proeven. Zodra je een drankje bestelt, krijg je er een gratis tapa bij. Romnomnom…..  :)Ronda is een uur rijden van Marbella. Het heeft een mooi, oud centrum en wordt vaak bezocht vanwege de beroemde brug (Puente Nuevo.) De brug verbind de oude stad (La Ciudad) en de markt (Mercadillo) met elkaar. Boven de brug zijn ruimten die tijdens de Spaanse Burgeroorlog gebruikt werden als gevangenis en martelkamer, waarbij mensen werden gedood door ze uit het raam te gooien. Heftig! Naast de brug loopt een wandelpad naar beneden. Vanaf dit pad is de kloof en de brug heel goed te zien. Daarnaast is de natuur hier prachtig. Zeker de moeite waard! Vergeet niet om je fototoestel mee te nemen!Gibraltar staat natuurlijk bekend om het mooie uitzicht op Afrika en de apen. Pas op voor deze apen, want ze zijn gek op telefoons, zonnebrillen en alles wat ze in een tas kunnen vinden. Ik heb apen aan de tas van een vrouw zien hangen, waarbij ze probeerden het hengsel van de tas door te bijten om zo de tas te krijgen. Slimme rotzakjes! Pas ook op met het aaien van deze apen. Ik heb Gibraltar bezocht met mijn ouders. De apen vonden mijn moeder erg aardig… Nou ja…. ze hebben haar niet gebeten… 😉 Maar toen ik even mijn hand op een aap hield voor de foto, had ik bijna een paar apentanden in mijn hand staan. Ik had het nog wel zo vriendelijk gevraagd.. ;)Niet alleen de rots met de apen, maar ook het centrum is erg gezellig. Voordat je Gibraltar binnen komt, moet je langs de douane. Om de grens over te steken moet je soms even wachten. Net na de grens ligt namelijk de landingsbaan van Gibraltar Airport. Deze moet je oversteken om Gibraltar in te gaan. Af en toe even wachten op een vliegtuig dus.. Vond ik erg grappig om te zien.Sevilla is 2,5 uur rijden vanaf Marbella. Voor mij op dit moment 1 van de mooiste steden. Plaza España is erg indrukwekkend. Dit is het bekendste plein van Sevilla. Het plein heeft de vorm van een enorme halve cirkel die volledig wordt omringd door prachtige gebouwen. Onderaan deze gebouwen bevinden zich 52 tegelmozaieken, Fresco’s, waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld in Azulejo’s  (typisch Andalusische tegeltjes.) Het plein is ook in veel films gebruikt, o.a. in The Dictator. Naast de mooie pleinen en gebouwen heeft Sevilla ook veel mooie natuur. Veel mooie parken vol met bomen, bloemen en vogels.Naast deze steden heeft Zuid Spanje ook prachtige natuur. Rijd je vanaf de kust de bergen in, dan kom je gebieden tegen waar bijna of geen gebouwen te bekennen zijn. Hier en daar een verdwaalde berggeit, gigantische velden met zonnebloemen en een prachtig uitzicht. Ik heb een lange hike gemaakt in  het natuurreservaat Torcal de Antequera. Het park is vooral bekend vanwege rotsen uit de karstperiode die door erosie in opvallende vormen gemodelleerd zijn. Houd je van wandelen, dan is dit echt de place to be! Torcal is ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Marbella. De route naar Torcal toe is ook prachtig! En zodra je op de plek van bestemming bent, is het 1 en al genieten van natuur!Ik ben met een vriendin naar Torcal geweest. Wij hadden verwacht om een uurtje of twee te wandelen. Uiteindelijk hebben we zeven(!) uur gewandeld. We zijn terug gegaan omdat het al donker begon te worden, maar het liefst hadden we hier nog meer tijd doorgebracht.Deze week start in Spanje de drukke zomer periode al. Ik geef deze week les aan de eerste zomervakantie kinderen. Russische kinderen die drie weken lang lekker elke ochtend komen trainen. Een aantal van deze kinderen komen elke schoolvakantie trainen in Spanje. Ik geef ze groot gelijk. 😉 Ik heb de eerste dagen al weer wat Russische woorden geleerd. Mijn woordenboek wordt voller en voller. Ik ga er weer heerlijk van genieten. En.. wanneer kom jij?? Zin om al dit moois ook te zien in combinatie met tennistraining en/of fitness/bootcamp training? Stuur ons een mailtje, appje of facebookberichtje met de data dat je zou willen komen. We sturen je binnen een week een mooie aanbieding!Hasta pronto!Nikita